Start Planning
Adormirea Maicii Domnului

Adormirea Maicii Domnului 2020 și 2021

Adormirea Maicii Domnului este de mult timp o zi sfântă pentru creștinii ortodocși din România, dar abia în urmă cu câțiva ani a devenit sărbătoare oficială. Sărbătorile de Ziua Adormirii erau deja larg răspândite înainte ca sărbătoarea să devină oficială.

AnDataZiSărbători legale
202015 augustsâmbătăAdormirea Maicii Domnului
202115 augustduminicăAdormirea Maicii Domnului

Ziua Adormirii este în fiecare an pe 15 august și mai e numită de asemenea Ziua Sfintei Maria sau Adormirea Celei purtătoare de Dumnezeu, aceasta făcând referire la moartea Mariei și la faptul că ea este mama lui Isus Hristos.

Ortodocșii devotați vor ține post două săptămâni, 14 zile înainte de Ziua Adormirii Maicii Domnului. Apoi, în ziua sărbătorii, se vor ține slujbe religioase speciale și se vor organiza numeroase procesiuni pitorești.

La baza sărbătorii stă credința că trupul Mariei nu a putrezit, ci a fost, în schimb, ridicat în mod miraculous până la cer de către Dumnezeu, unde a fost reunit cu sufletul ei, care era deja acolo.

Adormirea Maicii Domnului a fost o sărbătoare respectată de catolici și ortodocși din multe ținuturi, încă din anii 300 e.n.. Simbolurile zilei și ale sfintei Maria sunt culoarea albastră a cerurilor și crinul, floarea purității.

Accept